Efterfødselshold

GENOPTRÆNING MED OMTANKE

Efterfødselsholdet er træning for nybagte mødre, der sammen med deres baby kan få genoptræning med individuel fysioterapeutisk vejledning i selskab med andre nybagte mødre.

Efter graviditet og fødsel er det vigtigt at få en god genoptræning. Kroppen har ændret sig, og det er derfor vigtigt at genskabe balancen og en god holdning i kroppen. Endvidere er det vigtigt at få en øget kropsbevidsthed samt få styrken tilbage i blandt andet bækkenbunden.

Efterfødselstræning er også en god mulighed for dig, der udover genoptræningen også ønsker at prioritere lidt ”mig-tid” midt i bleskift og amning. Træningen og fællesskabet giver øget energi og overskud, og på den måde gør det noget virkelig godt for din krop, din sundhed og trivsel. Der er meget at se til med en lille ny, og det kan derfor være svært at prioritere sig selv og sin egen sundhed samt velvære midt i den hektiske tid. Men det er også vigtigt!

Der vil i træningen være særligt fokus på de områder, der er hårdt belastet under graviditet og fødsel. Der arbejdes med holdningskorrektion, balance, åndedrættet og stabiliserende øvelser. Der er særligt fokus på bækkenbunden og delte mavemuskler (rectus diastase). Herudover vil træningen fokusere på at bedre konditionen samt øvelser, du kan lave samme med din baby.
Der vil blive anvendt redskaber, men de fleste øvelser vil du kunne udføre derhjemme også.
Råd og vejledning i forhold til at få genopbygget kroppen på en hensigtsmæssig måde er en høj prioritet på holdet.

Holdet henvender sig til nybagte mødre, og du kan starte, så snart du har lyst, og føler dig klar til det. Vi anbefaler dog, at du venter 2-4 uger efter en ukompliceret fødsel og 8 uger efter et kejsersnit, afhængig af tilstand og forløb. Du kan også sagtens deltage på holdet, selvom det er flere måneder siden du fødte. Hvis du er i tvivl, om du er "klar" til dette hold, så spørg din læge eller kontakt os, så hjælper og guider vi dig på bedste vis.
Der er max 10 deltagere på holdet.

Så, tag din mødregruppe i hånden - og kom godt i gang med at træne!!!

 

Forløbet varer 8 uger med træning hver onsdag kl. 12.10-13.25

Holdet varetages af fysioterapeut Charlotte Højberg.
Charlotte er udover autoriseret fysioterapeut også uddannet som fysiopilates instruktør og bobathbold instruktør, samt uddannet i den ”Den motiverende Samtale” og med en lang række relevante kurser bag sig. Her kan blandt andre nævnes ”Den elastiske bækkenbund”, ”Åndedrættet”, elastikkurser og rygkurser. Charlotte har sammen med en gyn.obs. fysioterapeut skabt virksomheden Mammafit tilbage i 2009, som hun driver i dag.
Charlotte har 15 års erfaring indenfor graviditets- og efterfødselstræning samt babysvømning og babygymnastik, herunder også børns motoriske udvikling og babymassage.

Tilmelding til holdet sker via din fysioterapeut eller i receptionen.
Ring gerne på telefonnummer 4422 0700 eller skriv til os på info@fabrikkensundhed.dk hvis du har spørgsmål til holdet.